Fata de originalul este mai atragator prin designul sau conic. Masoara 7.25 inchi si sta vertical. Are incorporat in partea frontal un led care te anunta ce se intampla cu dispozitivul respectiv; daca este de culoare albastra inseamna ca cauta alte dispozitive, daca se restarteaza led-ul devine alb si albastru inchis cand totul este conectat si sincronizat.

Sub designul futurist se afla se afla tehnologia care permite conectarea mai multor dispozitive inteligente. In complertarea Wi-fi-ului cu banda dubla si Bluetooth-ului cu consum redus de energie , Wink 2 suporta Z-Wave, ZigBee, Lutron Clear Connect and Kiddle wireless protocol. Toate aceste protocoale incorporate fac ca acest dispozitiv sa fie folosit pentru a controla; termostatele, camera de supraveghere, incuietori, systeme de iluminat, senzori, ventilatoare pentru tavan, usile de la garaj, sonerii, jaluzelele de la ferestre, etc. Acest dispozitiv functioneaza foarte bine impreuna cu Alexa de la Amazon care are propriul sau canal If This Than That (IFTTT). Ca si comparatie aducem renumitul Samsung Smart Things Hub are poate suporta pentru conectare doar ZigBee si Z-wave.

In spatele Hub-ului gasiti un punct de alimentare a dispozitivului, insa duce lipsa de porturi USB care se gasesc din plin la Samsung Smart Things Hub. De asemeni bateria este mai performanta la dispozitivul Samsung si Lower Iris Smart Hub.  Avantajul Wink este banda dubla de Wi-fi care il face sa se conecteze mai usor. Nou la a cest dispozitiv este si functia de Secure Boot, o securitate bazata pe hardware care permite doar softului de la Wink sa ruleze pe hub, facand dificila spargerea securitatii de catre hakeri.

Aplicatia gratuita de pe Android si IoS numita Wink, este foarte bine organizata si ofera instructiuni detaliate despre cum se pot conecta diferirte dispozite. Folosirea in aplicatie de iconu-ri mai mari face ca aceasta aplicatie sa fie mai usor de folosit decat decat aplicatie de la Samsung. Pe ecarnul principal din aplicatie apar foarte bine structurate pe caregoriide produse cum ar fi: termostate, senzori, camera si iluminatul. Apasand pe orice categorie de pe ecran vei fi directionat spre interfata dispozitivului care se pot controla din categoria respectiva.

Apasand pe icoana oricarui dispozitiv vei vedea afisate informatiile carevor fi furnizate de acesta.

La baza ecranului vei gasi iconuri despre:

  • Products care te intorce la ecranul principal;
  • Shortcut care trimite catre diferite zone din aplicatie;
  • Robots care face integrarea dispozitivelor cu aplicatia sa fie mult mai usoara;
  • Activity care arata istoricul dispozitivelor cum ar fi senzori de miscare, pornirea sau oprirea iluminatului, inregistrari ale camerelor.

Instalarea si Performantele

Dispozitivul se poate instala folosind tehnologia wireless, dar Wink recomada sa fie folosita o conexiune prin cablu. Aceste se poate conecta la routere cu benzi cuprinse intre 2.4 GHz si 5 GHz. Dupa conectarea se descarca aplicatia si se urmaresc instructiunie de pe ecran.

Concluzie

Folosind Wink Hub 2 aproape ca nu exista limita la cate dispozitive smart home se pot conecta si controla folosing o singura aplicatie. Aceasta versiune a hub-ului rezolva multe probleme care aparuse la prima versiune si adauga mai multe optiuni intuitiv de folosit pentru utilizator, inclusive cu instructiuni si ilustratii pentru conexiunea intre dispozitive.  Desi Samsung SmartThings Hub suporta IFTTT si Alexa comenzi vocale si are o baterie de rezerva, dar Wink Hub 2 are abilitatea  de a lucra cu o gama variata de protocale si dispozitive. In consecinta Wink Hub 2 poate incloui Smart Things Hub ca fiind un dispozitiv mai performant.