Primele case inteligente au fost idei, nu structuri reale. Timp de decenii, science-fiction a explorat ideea de automatizare a locuinței. Scriitori prolifici, precum Ray Bradbury, și-au imaginat un viitor în care casele erau interactive și păreau să se conducă singuri. În nuvela de avertizare a lui Bradbury, „There Will Come Soft Rains”, el descrie o casă automatizată care continuă să funcționeze chiar și după ce oamenii s-au stins. Totul este bine și înspăimântător, până când te gândești la beneficiile reale ale automatizării casei, iar atunci ideea devine mai reconfortantă decât răcoritoare.

Deși ideea de automatizare a locuinței există de ceva timp, casele inteligente reale au existat doar de puțin timp. Această cronologie se concentrează pe hardware; adică invenții reale care duc la casele inteligente pe care le cunoaștem astăzi și pe care ne putem aștepta din viitorul apropiat.

1901 – 1920 – Invenția aparatelor electrocasnice – Deși aparatele electrocasnice nu sunt ceea ce am considera „inteligente”, ele au fost o realizare incredibilă la începutul secolului XX. Aceste realizări au început cu primul aspirator alimentat de un motor în 1901. Un aspirator mai practic alimentat cu energie electrică a fost inventat în 1907. De-a lungul a două decenii au fost inventate frigidere, precum și uscătoare de rufe, mașini de spălat, fier de călcat, prăjitoare de pâine și multe altele. Mai Mult. A fost o perioadă fantastică pentru oricine era angajat ca menajeră de o familie foarte bogată.

1966 – 1967 – ECHO IV și computerul de bucătărie – Deși nu a fost niciodată vândut comercial, ECHO IV a fost primul dispozitiv inteligent. Acest dispozitiv inteligent ar putea să calculeze liste de cumpărături, să controleze temperatura casei și să pornească și să oprească aparatele. Computerul de bucătărie, dezvoltat un an mai târziu, putea stoca rețete, dar avea sloganul nefericit „Dacă poate găti doar la fel de bine ca Honeywell poate computerul” și, prin urmare, nu a vândut niciun model.

1991 – Gerontechnology – Gerontechnology combină gerontologia și tehnologia și ușurează viața vârstnicilor. În anii 1990, au existat multe cercetări și tehnologii noi în acest sector. Îți amintești: „Am căzut și nu mă pot ridica?” Life Alert este un exemplu de gerontehnologie.

1998 – La începutul anilor 2000 – Case inteligente – Casele inteligente sau automatizarea locuinței au început să crească în popularitate la începutul anilor 2000. Ca atare, au început să apară tehnologii diferite. Casele inteligente au devenit dintr-o dată o opțiune mai accesibilă și, prin urmare, o tehnologie viabilă pentru consumatori. Tehnologiile domestice, rețelele de acasă și alte gadget-uri au început să apară pe rafturile magazinelor.

Casele inteligente de astăzi – Casele inteligente de astăzi sunt mai mult despre securitate și viață mai ecologică. Casele noastre inteligente sunt durabile și ne ajută să ne asigurăm că casele noastre nu consumă energie inutilă. Ele ne ajută, de asemenea, să ne alertăm asupra intrușilor (indiferent dacă suntem acasă sau nu).

Tendințele actuale în domeniul automatizării locuințelor includ controlul mobil de la distanță, lumini automate, reglare automată a termostatului, dispozitive de programare, notificări mobile/e-mail/text și supraveghere video la distanță.

„Conectivitatea și interactivitatea conduc la modul în care familiile trăiesc și își gestionează casele. Așadar, deși se așteaptă să fim în mai multe locuri din cauza călătoriilor de afaceri, a programelor școlare pentru copii și a activităților sociale, aceste noi sisteme inteligente oferă conectivitate de ultimă oră pentru gospodăria dvs., chiar și atunci când sunteți departe. Iar atunci când casa este ocupată, nivelul ridicat de automatizare permite mai multă comoditate, control și siguranță din orice parte a proprietății tale. Totul se adaugă la mai puține griji și la o plăcere sporită de viață, ceea ce este ceva pe care cu toții am fi binevenit”, scrie ADT technologies, despre care unii spun că au costuri mai mici pentru securitatea casei decât alți concurenți.

Viitorul automatizării casei – CNN profetizează că casa inteligentă a viitorului va fi un pic asemănătoare cu ceea ce am văzut în seria animată, „The Jetsons”. Așteptați cu nerăbdare plăci de tăiat digitale (totul digital, într-adevăr), dispozitive moleculare de gătit și multe altele.