Cu fiecare zi care trece din viata noastra, datorita evolutiei rapide a tehnologiei, ajungem sa fim mai aproape de viata pe care o duceau personajele din desenul animat  “The Jetsons”. Nu cu mult timp in urma a aparut aspiratorul  inteligent care a dat startul dispozitivelor inteligente. Aceast dispozitiv desi pare depasit, el este in continuare utilizat pe scara larga in casele inteligente. Avansul tehnologiei a dus la dispozitive cu care vorbim  si care ne spun ca vor sa iasa in natura. Avem telefoanele inteligente in buzunarele noastre care pot traduce sute de limbi in timp real. Prin dezvoltarea tehnologiei viitorul vine la noi din ce in ce mai rapid.

In timp ce inca nu avem o servitoare robot care sa aiba grija de casa noastra, exista pasi pe care ii facem astazi pentru a  aduce bucataria din viitor cat mai aproape.

Dispozitive noi apar in mod constant, deoarece inovatorii continua sa vada bucataria nu ca un loc de copt painea, ci ca o zona unde tehnologia este necesara pentru usurarea muncii in prepararea mancarii.

Daca doriti sa faceti bucataria dumneavastra un pic mai inteligenta mai jos sunt enumerate cateva dispozitive inteligente folositoare in acest sens:

 

Un Cantar Inteligent

The Drop este unul dintre cintarele de bucatarie inteligente si interactive. Insotit de o aplicatie proprie , prin intermediul acestui dispozitiv puteti realiza sute de retete diferite, acoperind totul de la burger la toruturile de afine.

Prin intermediul sau puteti rezolva probleme de a masura ingredientele cu exactitate, deoarece aplicatia  va spune cand ati adaugat suficienta faina, zahar sau condiment. Cantarul va face ca gatitul sa fie mai usor si distractiv.

 

Un suport pentru tableta

Daca lucrati cu cu un cantar inteligent veti avea nevoie de un suport pe care sa puneti tableta care are aplicatia instalata ca sa puteti vedea cantitatile care le puneti in mancare.  De asemena este mai util si mai usor ca sa stea tableta in pozitie verticala atunci cand vizionati un filmulet cu o reteta pe care o si pregatiti in acelasi timp.

Un dispozitive pentru facut sosuri.

Aceste dispozitive functioneaza prin incalzirea apei pana intr-un punct exact dupa care adauga ingredientele prestabilite si ruleaza programul de realizare a sosului. Rezultatul este un sos delicious  care poate fi folosit la garnitura, friptura sau diferite preparate din carne.

 

Un laptop cu touchscreen

Daca nu folositi o tableta cel mai bun inlocuitor este un loptop cu ecran tactil  care poate deveni treptat un camarad in bucatarie . Laptopul, spre deosebire de tableta, nu are nevoie de suport si la fel ca si pe tableta puteti rula aplicatii sau vedea retete pentru gatit.

 

O tigaie inteligenta

Tigaia inteligenta de la Pantelligent te va asigura ca ouale, carnurile, burger sunt copti la perfectie. Aceasta vine cu o aplicatie care poate fi descarcata din Google Play sau ICloud, si care va ofera o sumedenie de retete pe care trebuie sa le incercati.

 

Un termometru inteligent pentru carne

Termometrul inteligent se conecteaza cu telefonul mobil prin Bluethooth, si trimite o alerta cand friptura a ajuns la temperature potrivita. Nu va mai trebui sa ghicesti care va fi diferenta dintre friptura gatita mediu si friptura care este putin arsa.

Dacă doriți să aflați mai multe despre automatizarea clădirilor luați legătură cu cei de la Bransha