A devenit o realitate faptul ca tehnologia automatizarii casei este aici pentru a ramane.

Populatia care cumpara locuinte se asteapta ca locuinta lor sa aiba tehnologia pentru case inteligente integrata. Acest lucru determina mai mult de 80% din cumparatori de case sa semneze un contract pentru o astfel de casa.

In acest articol vom descrie 7 produse care va fac locuinta inteligenta

Yalele Inteligente

Zilele de sunat la sonerie sau de utilizare a cheii clasice au trecut o data cu aparitia yaleleor inteligente. Cele mai recente versiuni de yale inteligente permit proprietarilor sa-si securizeze locuinta folosind o telecomanda wireless sau o aplicatie pe telefon. Chiar si modele de yale care au un cod numeric care trebuie introdus elimina stresul de a introduce un card de access pentru a deschide usa.

Camere inteligente pentru supraveghere

In timp ce prin social media apar imagini cu animalute de companie care fac nazdravanii cat timp ce proprietarii sunt plecati de acasa, o utilizare a camerelor de supraveghere inteligente in casa este linistea pe care acestea o aduc. In timp ce proprietarul este departe de locuinta pe tot parcursul zilei la service sau intr-o vacanta, prin intermediul camerelor acesta poate sa supravegheze cu atentie casa si obiectele pe care le detine.

Termostate inteligente

Termostatele inteligente au fost printer primele care au fost inplementate in automatizarea locuintelor. Pe linga faptul ca pot salva proprietarii de a face risipa de caldura in cadrul locuintelor, prin folosirea lor se poate reduce consumul de energie si in consecinta facturile vor fi mai mici. Multe dintre modele de astazi permit proprietarilor sa schimbe setarile termostatului de la distanta folosind un smartphone sau alte dispozitive similare.

Iluminatul Inteligent

Abilitatea de a controla iluminatul intr-o incapere nu este nimic nou. O data cu progresul tehnologie automatizate, tot mai multi cumparatori doresc sa implementeze acesta tehnologie in locuintele noi sau in cele existente.

Controlul iluminatului de la distanta permite controlul asupra ambiantei , a confortului si a eficentei energiei a unei case de locuit. Folosind o aplicatie descarcata pe un smartphone , tablet sau calculator, un cumparator de case poate ajusta nivelul luminii in orice camera dar fara a intrerupe activitatile curente.

Detectoare inteligente

Fiecare cumparator de case stie cat de importante sunt detectoarele de fum intr-o locuinta. Chiar si cei mai buni detector de pe piata nu pot contacta autoritatile in momentul in care izbucneste un incendiu in locuinta.

Instalarea detectoarelor inteligentede fum si a monoxidului de carbon ofera unui cumparator linistea de care are nevoie, acesta stiind ca va fi notificat in momentul cand acestea se declanseaza.  Aceste detectoare sunt nepretuite in anumite situatii. De exemplu un propritar primeste o notificare pe telefon in momentul in care se declanseaza detectoarele si el poate anunta autoritaile. Acest lucru poate reduce daunele pe care le intampina.

Sisteme inteligente de securitate

Companiile care ofera servicii de securitate sub o forma sau alta au fost in afaceri de zeci de ani. Cu progresele rapide ale tehnologie automate, proprietarii caselor de astazi nu mai trebuie sa se bazeze pe o companie externa. Cu sisteme de alarma inteligente ei pot vedea ce se intampla in locuintele lor chiar si atunci cand ei sunt plecati de acasa. In momentul in care apar probleme, aceste sisteme de securitate va poate trimite alerta pe telefon si va informeaza ce se intampla in locuinta dumneavastra.

Home Media

O data cu evolutia produselor si dispozitivelor de streaming, cumparatorii de case inteligente asteapta sa poata asculta si sa urmareasca cu usurinta emisiunile preferate, avand parte de o experienta unica.

Fiecare din tehnologiile de automatizare enumerate mai sus ofera o experienta imbunatatita  pentru proprietarii de case. Aceste elemente de sustinere si relaxare se adreseaza cumparatorilor casnici de toate tipurile care vad casa lor ca o oaza de relxare intr-o lume agitate.