Casa inteligenta – configuratia cea de baza este cea de a activa diferite dispozitive inteligente in jurul casei. Astfel de dispozitive sunt: termostatele,  iluminatul, usile care sunt conectate la internet si controlate prin intermediul unui telefon intelligent. Controlul dispozitivelor interconectate prin telefonul intelligent va avea un boom de accesibilitate in viitorul apropiat. Totusi, la fel ca si tehnologiile care au fost lansate inainte, acestea au fost destul de scumpe la inceput, neputind fii accesate de toti consumatorii.

Recent o serie noua de produse inteligente au inceput sa invadeze piata, fiind produse de companii traditionale dar si de companii de stratup. Aceste dispozitive prin intermediul platformele, au devenit mai ieftine ca si  pret si permit utilizatorilor de rind sa le foloseasca si sa vada ce inseamna Home Automation experimetind pe propria lor casa

Dezavantajul bineinteles il reprezinta faptul ca dispozitivele discrete nu comunica intotdeauna unul cu celalalt si ca fiecare dintre ele au cate o aplicatie separate ca sa poata functiona. Momentan acest lucrur este in schimbare prin platformele de conectare comuna care au inceput sa apara.

Pentru utilizatorii de de IOS, Apple a dezvoltat platform HomeKit, unde dispozitivele inteligente sunt interconectate si interactioneaza intre ele facand ca utilizatorul sa aiba o experienta inedita.

Google folosind platform de la Nest,  “Work with Nest” invita dezvoltatorii de dispozitive inteligente ca sa se interconecteze prin intermediul platformei si sa fie integrate in case.

Un alt jucator pe piata este Wink, precum si Samsung care dezvolta tehnologi si platform de integrare in casele inteligente.

Totusi suntem la inceput in acest domeniu. Momentan montat in casa este un thermostat intelligent de la Hive care este conectat la un bec intelligent de la Philips, O prize si sensor de miscare de la Belkingsi un Apple AirPlay – home audio system.

In urma experientelor avute cu aceste dispozitive pot spune ca Home Automation are potentialul de a-mi schimba viata in bine.