Iluminatul de calitate este un aspect important al vietii noastre de zi cu zi si este adesea luat in considerare. Controlul luminii reprezinta capacitatea de a regla nivelul si calitatea luminii intr-un spatiu dat pentru anumite sarcini sau situatii. Controlul corect al luminii nu numai ca imbunatateste experienta, ci ajuta la economisirea energiei prin folosirea luminii cand si unde este cel mai necesar.

Beneficiile diminuarii iluminatului

In casa, cele mai multe comenzi luminoase se dau prin intermediul unui commutator simplu. Acest lucru inseamna ca indifferent ca este zi sau noapte cantitatea de lumina pe care o da un bec este aceasi. Prin diminuare, utilizatorii pot controla cantitatea de luminia pe care dispozitivele le ofera pentru a se potrivi sarcinilor specifice, starilor de spirit sau situatiilor.  Acest lucru nu numai ca imbunatateste experienta ci si economiseste energia risipita in acest proces.

Iluminatul Dinamic

Culoarea luminii are un impact semnificativ asupra esteticii unui spatiu si sprijina confortul si bunastarea ocupantilor. Pe baza nevoilor spatiului, culoarea iluminarii cu Led-uri poate fi reglata folosind strategii de iluminare dinamica – diminuare calda, alba, reglabila sau reglaj de culoare.

Sistemul de control al iluminatului cu Led-uri de la Lutron, pot utiliza iluminatul dinamic, precum si iluminatul diminuat. Se poate face si reglarea manuala sau automata a culorii Led-urilor pentru a crea mediul perfect pentru orice spatiu interior.

Folosirea iluminarii naturale

Fata de gestionarea iluminarii artificiale, reglarea cantitatii de lumina naturala care intra intr-un spatiu este in aspect important pentru controlul luminii.  Lutron poate folosi cele doua sisteme de iluminat creind un echilibru perfect pentru a economisi energie si pentru a crea un mediu prietenos.

Controlul total al iluminarii

Sistemele si echipamentele de management al iluminatului de la Lutron pot transforma iluminatul intr-o parte vibranta si vitala al oricarui spatiu. Senzorii de lumina de zi, pot regla automat nuantele si luminile pentru a mentine aspectul perfect pe parcurusul zilei.  Senzorii se ocupa de tot ce inseamna iluminatul, inclusive ca acestea sa nu raman aprinse atunci cand nu sunt utilizate.

Sistemele sophisticate precum Radio Ra pot stoca setari personalizate pentru mai multe lumini, permitindu-va sa adoptati complet schema de iluminat  pec re o doriti in orice incapere. Setarea unei scene este la el de simpla ca apasarea unui singur buton. Sistemul poate fi programat sa treaca de la de l o scena la alta in diferite momente ale zilei.

Luminiile poresetate pot avea si alte avantaje in afara de ambianta si economie. Iluminarea poate fi setata pentru a spori siguranta si securitatea spatiului.  Sistemele avansate cum ar fi HomeWorks pot lucre impreuna cu un sistem de securitate  pentru a porni toate  luminile in cazul in care un intrust intra intr-o casa, avertizind simultan pe infractor si asigurindu-se ca autoritile stiu exact unde este nevoie de ele.

Solutiile Lutron ofera cantitatea si calitatea adecvata de lumina in mediul inconjurator.