Amazon Echo nu se poate dovedi util doar pentru gestionarea listelor de melodii si comanda obiectelor casnice de pe internet, ci poate contribui si la cresterea consumului de energie regenerabila, cel putin in Europa.

Amazon Echo fiind conectat la internet s-a dovedit a fi util pentru comenzile care sunt efectuate online, accelerind vinzarile la becuri si prize inteligente. Acest lucru se intampla in Marea Britanie unde pretul de achizie Echo este de 179,99 USD.

Pana in prezent controlul intelligent al energiei nu a fost folosit asa des de catre consumatori deoarece acestia uita despre el sau pur si simplu nu se deranjeaza sa le implementeze. Daca aceste dispozitive se vor conecta la dispozitive activate de voce cum ar fi Echo, ele vor fi mai usor de utilizat.

In urma interconectarii celor doua dispozitive, gospodariile ar urma sa consume mai multa energie regenerabila, punand in functiune aparatele electrocasnice atunci cand cererea de energie electrica este scazuta sau ridicata.

Lagatura dintre adoptarea Echo si controlul inteligent a aparut intr-un studiu Delta-ee privind controlul incalzirii in Europa.

Studiul, care a inceput acum 4 ani, a fost efectuat pe trei pete din Europa: Germania, Olanda si Regatul Unit. In proportie de 80% dintre consumatorii acestor piete au montat controale inteligente de energie in casele lor.

Jouannic a declarant ca in aceste trei piete furnizorii de utilitati sau tehnologie incurajeaza activ preluarea controalelor inteligente si implementarea lor in locuinte.

Fiecare din cele trei piete europene care folosesc controale inteligente pentru energie regenerabila au in piata jucatori importanti precum Telekom sau RWE prin intermediul carora sunt recomandate aceste dispozitive clientilor.

In Tarile de Jos, sprijinul a fost acordat de Eneco si de producatorul Bosch. In Marea Britanie, compania britanica Gas este cea care suporta costul introducerii controalelor inteligente in gospodari.

Actiunile acestor companii sunt considerate a fi in mare parte responsabile pentru cresterea de la 20% la 30% pe an in piata inteligenta de control a Europei, care acopera dispozitive variind de la termostate inteligente cu conexiune la internet pana la supapele de tevi de incalzire conectate.

Oferirea unui termostat intelligent ii ajuta pe client sa se simpta bine cu priviere la utilitatile lor si in acelasi timp ofera furnizorului de energie o fereastra potentiala in consumul din locuinte, care ulterior poate fi folosita pentru a dezvolta si alte tehnologi.

Pentru producatori precum Bosch, obiectivul este acela de a controla piata emergenta pentru aparate inteligente, oferind in acelasi timp partenerilor produse cu valoare adaugata pentru a fi  oferite clientilor.

Din punctul de vedere al clientului, controalele inteligente il pot ajuta la economisirea energiei si la reducerea facturilor.

Instalarea acestor dispozitive inteligente in locuintele din Europa va dura ceva timp. Va fi nevoie si de imbunatatiri in utilizarea lor deoarece consumatorii prefera sa interactioneze cu ele prin intermediul unei aplicatii decat sa se ocupe direct de acestea.

Daca Eco poate deveni o interfata pentru controlul intelligent al incalzirii, atunci ar putea fi mai usor pentru europeni sa isi gestioneze consumul de energie intr-un mod mai flexibil. Acestea poate include in cele din urma o mai buna utilizare a oricaror surse de energie din energie regenerabila