Tehnologiile de automatizare a acaselor au devenit tot mai accesisibile consumatorilor in ultimii ani. Pe masura ce puterea de calcul a calculatoarelor se muta de la PC-urile traditionale in “Cloud”, si ulterior pe versiuni portabile cum sunt tabletele si telefoanele inteligente,  urmarind trendul tehnologiei urmatorul pas il reprezinte automaizarea complete a caselor.

Unele tehnologi din cadrul caselor inteligente reusesc sa ii faca pe consumatori constienti de energia electric ape care o consuma si modul cum pot ca sa economiseasca. Un dispozitiv care poate fi folosit in acest sens este “Visible Energy UFO Power Center” . Am testat acest dispozitiv timp de cateva saptamani si credem ca este un dispozitiv unic care poate fi folosit in mai multe domenii.

Visible Energy este o companie de startup care are sediul in Palo Alto. Compania tinteste spre a ajuta oamenii sa conserve si sa economiseasca energie, prin crearea, dupa cuvintele lor, “produse inteligente energy-aware cu tehnologie cloud incorporate pentru a asigua serviciile necesare”. Aceste servicii include managementul energiei si controlul casei inteligente.

UFO power center este un hub energetic cu patru iesiri de alimentare. Acesta se conecteaza si la WI-fi  de unde obtine un IP folosind protocolul DHCP. In loc de un buton On/Off fizic,  iesirile de alimentare sunt controlate prin intermediul Wi-fi. Monitorizarea in timp real a consumului de energie , precum si istoricul consumului de energie  pot fi vazute si descarcate.

Controlul Wi-fi poate fi realizat prin oricare dintre cele trei mijloace enumerate mai jos:

  • folosind portalul Visible Energy dupa ce produsul a fost inregistrat pe site
  • folosind aplicatia IoS pentru dispozivitivele Apple
  • trimitind cererei Https specifice pentru a aceesa unul din Api.

Ufo Power Center poate servi  prin intermediul Visible Energy pentru urmatoarele:

  • managementul energiei pentru case; consumul energiei electrice si monitorizarea consumului
  • unitatea de distributie a energiei
  • masurarea avansata a parametrilor electrici

Visible Energy este un dispozitiv fiabil care are o aplicabilitate in mai multe domenii si care deserveste cu usurinta preferintele consumatorilor. Informatiile oferite legat de consumul de energie il face un dispozitiv indispensabil pentru cei care vor sa faca economie.