Cel mai coplesitor lucru despre revolutia tehnologica in domeniul caselor inteligente este faptul ca toate aceste dispozitive vin cu sisteme proprii de operare si aplicatii personalizate.  Daca vei cumpara mai mult de unul sau doua dispozitive vei ajunge sa ai nevoie de un raft pentru a depozita centrele de control care sunt legate la router; fara sa mai spunem ca regulile pentru automatizare si programele de functiunare vor putea fi personalizate prin mai multe aplicatii.Totusi automatizarea casei trebuia sa faca lucrurile mai usoare.

Pentru ca automatizarea casei sa fie mai usoara si dispozitivele intelgente usor de controlat am creat o mica lista cu cateva hub-uri testate de catre noi

Homey

Acest hub vrea si poate ca sa conecteze toate dispozitivele din casa inteligenta. In plus se activeaza  si controleaza prin intermediul comenzii vocale. A fost creat de catre compania olandeza Athom, Homey a reusit sa se vinda pe piata dublu fata de cat era estimat fiind unul dintre hub-urile cele mai reusite in Europa.

Insteaon Hub

Posibilitate de conexiune a dispozitivelor din casa inteligenta prin reteaua gratuita de internet este una destul de buna. Desi este veteran in acest domeniu Insteaon a ramas putin in urma cu tehnologia. In urma achizitiei sale de catre Microsoft, acesta a promis ca va moderniza Insteon si il va aduce in prima linie a bataliei in domeniul smarthomes. (case inteligente).

Lutron Smart Bridge

Aparut nou in Statele Unite, Canada si Mexico, Lutron Smart Bridge transforma Caseta Wireless plug-in pentru lampi, controlele Pico si bateriile solare Serena pentru deschiderea ferestrelor in produse automatizate prin Wi-fi. Planul lor de viitor este sa dezvolte tehnologii care sa le permita sa fie integrate cu alte dispozite si sa integreze alte dispozitive.

Revolv Smart Home Automation

Revolv, este disponibil momentan doar in USA, are un punctaj destul de ridicat pentru modul usor de folosire si pentru design. Pune unul in functiune in casa si vei vedea ca vei reusi ca sa controlezi luminile, incuietorile inteligente, termostatele, camerele wireless, etc si toate dintr-un singur dispozitiv. Singura problema este faptul ca la pretul de 300 dolari concureaza cu dispozitive care fac acelasi lucru si care costa mai putin