Este uimitor cat de repede se schimba lucrurile in domeniul caselor inteligente. In trecut dezvoltarea sistemului Siri de la Apple a dus la controlul imprejurimilor din casele inteligente folosind inteligenta artificiala.

Recent IDevices a anuntat un produs compatibil HomeKit numit IDevices Switch, un conector Bluethoot de perete compatibil Bluethooth si Wi-fi, care va aparea pe piata in prima jumatate a anului urmator.

IDevicesIn timp ce comutatoarele controloate de IOS nu sunt nimic nou, HomeKit Switch ofera primul mod de a folosi Siri pentru a controla dispozitivele din casa cu comenzi vocale. Se poate utiliza Siri si prin IFTTT pentru a controla comenzile vocale, dar comutatorul scoate IFTT din ecuatie. Spre deosebire de alte dispozitive care necesita un hub, IDevices a creat un hub special personalizat pentru Switch, deci un hub costisitor nu este necesar.

Switch este controlat prin aplicatia IDevices Connected, care permite crearea de comenzi pentru a controla mai multe dispozitive.

Imaginati-va ca puteti sa opriti o serie de lumini in casa dumneavastra cu o singura comanda. Aplicatia poate fi personalizata cu imagini ale camerelor sau produselor pentru a usura navigarea in interfata de utilizare.

In cazul in care va intrebati de ce IDevices suna familiar, va spunem ca este vorba de compania IGrill, care a creat unul din primele dispozitive cu aplicatii deschise in 2011. In acest moment nu a fost anuntat nici un pret pentru switc-ul IDevices.