Intr-un studiu realizat despre IoT (Internet Of Things) si felul de integrare al acestuia in Casele Inteligente, cea mai mare problema pe care au ridicat-o dezvoltatorii o reprezinta securitatea.

In primele 6 luni din 2015, Essence impreuna cu Strategy Analytics, o firma de cercetare de varf din acest domeniu, a realizat un studiu pe un esantion mare de clienti pentru a afla preferintele si practicile acestora pentru domeniul caselor inteligente.

Prima problema pentru providerii de servicii care considera sa intre in acest domeniu o reprezinta suma pe care sunt clientii dispusi sa o plateasca pentru a diferite servicii ale casei inteligente.  In consecinta studiul facut de Essence a fost indreptata spre a descoperi ce motiveaza utilizatorul final din diferite regiuni si pe ce pun acestia accent cand vor o casa inteligenta.

Moajoritatea celor care au fost intervievati pentru acel studiu au spus ca sunt dispusi sa plateasca pentru un serviciu care le ofera acces la distanta pentru monitorizarea securitatii. Europenii sunt dispusi sa plateassca cu 50% in plus pentru sisteme de start-up decat cei din USA. Important este faptul ca ambele regiuni vor plati abonamente lunare catre “ IoT-based home management solution”  controlabil de pe orice dispozitiv si din orice locatie.

In privinat securitatii, americanii au aratat un interes ridicat, pe cind europenii sunt interesati de reducerea consumului de energie si economisire.

Produsul de top Essentins WeR@HomeTM, ofera in timp real, managementul complet al locuintei de pe orice dispozitiv si locatie, putindu-se controla securitatea, siguranta, instalatiile si alte sisteme ale casei.

WeR@HomeTM este disponibil peste tot in lume de la provideri de securitate precum G4S pana la provideri de comunicare cum ar fi Telecom Italia. Sistemul se integreaza usor pe platformele providerilor iar sistemul de management al softului scot in evidenta performantele acestuia.